Gradovi

NEMA NOVOOBOLJELIH Epidemiološka situacija u Prnjavoru stabilna

Opštinski štab za vanredne situacije u Prnjavoru konstatovao je da je trenutna epidemiološka situacija na području te opštine stabilna, kao i da u protekla 24 časa nema registrovanih osoba zaraženih virusom korona.

NEMA NOVOOBOLJELIH Epidemiološka situacija u Prnjavoru stabilna
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije do 16. avgusta na snazi ostaju sve postojeće epidemiološke mjere, saopšteno je iz Opštinskog štaba poslije današnje sjednice.

Pod zdravstvenim nadzorom higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor nalazi se jedna osoba.

Pročitajte još

Na području ove opštine u julu su registrovane dvije osobe zaražene virusom korona, dok preminulih lica od posljedica zaraze nije bilo.

Na današnjoj sjednici Štaba razmatran je zahtjev Komunalnog preduzeća “Park” Prnjavor za održavanje prnjavorskog vašara u avgustu.

– Štab je odlučio da u skladu sa pozitivnom epidemiološkom situacijom počnu pripreme, ali i da se uputi dopis Republičkom štabu za vanredne situacije i Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske radi dobijanja mišljenja i saglasnosti za održavanje ove tradicionalne manifestacije – navodi se u saopštenju.

Od početka pandemije na području opštine Prnjavor registrovano je ukupno 1.310 ljudi zaraženih virusom korona, dok je 100 osoba preminulo od posljedica infekcije.

Prihvati notifikacije