Hronika

NEPLANIRANO ZAVRŠILI U PARAGVAJU Prijatelji se ukrcali u Srbiji, pa umrli na putu preko Atlantika

Alžirac Smail Mauči, koji tvrdi da je bio prijatelj osoba čija su tijela pronađena u kontejneru u Paragvaju, koji je stigao iz Srbije, otkrio je moguće identitete žrtava.

NEPLANIRANO ZAVRŠILI U PARAGVAJU Prijatelji se ukrcali u Srbiji, pa umrli na putu preko Atlantika
FOTO: ABC TV/YOUTUBE

Prema njegovim tvrdnjama, u pitanju je četvoro Marokanaca, dva Alžirca i jedan Egipćanin.

Takođe je naveo da su u pitanju prijatelji, koji su u Srbiji boravili tri mjeseca.

– Niko od njih nije odatle – rekao je.

Planirali da odu u Italiju ili Belgiju

Prema njegovim riječima, oni su planirali da odu u Italiju ili Belgiju, a ukrcavanje na voz koji je u Srbiji bio nekoliko sati na stanici, gdje su se sakrili u kontejneru, bilo je neplanirano.

Smail Mauči je rekao je da je za tragediju saznao od svojih prijatelja putem informacija objavljenih u medijima.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Kontejner otvoren zbog nesnosnog smrada

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čovjeka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Paragvajski mediji su prethodno prenijeli da je, prema pronađenim dokumentima, riječ o tri mladića marokanskog porijekla i jednom Egipćaninu.

Pročitajte još

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedjelje, preko Argentine, u riječnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, prenio je Rojters.

Dodao je da su kod dvije osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je riječ o Marokancima i da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagovještava da su ušli u kontejner u Srbiji.

– Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživjeli putovanje – rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da će se izvršiti provjera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s prijateljima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu