Hronika

SEDAM TIJELA OD SRBIJE PREVEZENO DO PARAGVAJA Otkriven identitet osoba pronađenih u kontejneru

Prvi dokumenti pronađeni u kontejneru u kojem je otkriveno, za sada, sedam tijela, a koji je iz Srbije sa đubrivom poslat u Paragvaj, omogućiće identifikaciju žrtava.

SEDAM TIJELA OD SRBIJE PREVEZENO DO PARAGVAJA Otkriven identitet osoba pronađenih u kontejneru
FOTO: ABC TV/YOUTUBE

Prema pronađenim dokumentima, riječ je o tri mladića marokanskog porijekla i jednom Egipćaninu, piše paragvajski portal abc.py.

Sudski ljekar Pablo Lemir izjavio je da najmanje jedno tijelo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti.

Trenutni podaci su poslati Interpolu i Crvenom krstu kako bi pokušali da pomognu u prikupljanju podataka i utvrđivanju okolnosti i činjenica.

Vlasti Paragvaja saopštile su juče da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čovjeka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedjelje, preko Argentine, u  luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, prenosi Rojters.

Tijela su otkrivena juče, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner, kako prenose paragvajski mediji, zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz tereta, dodao je Saldivar.

On je dodao da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je riječ o “slijepim putnicima”

Dodao je da su kod dvije osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je riječ o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagovještava da su ušli u kontejner u Srbiji.

Pročitajte još

– Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživjeli putovanje – rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da su kod sebe imali kolačiće, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

Policija je, takođe, pronašla torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju u dijelu kontejnera u kojem su se nalazila tijela.

– Sva tela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti – rekao je Saldivar.

On je dodao da će se izvršiti provjera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronadjeni zajedno s tijelima.

Prihvati notifikacije