Zabava

“NEPRIMJEREN SADRŽAJ” Ne smiruje se skandal oko Konstraktinih prazničnih fotografija (FOTO)

Društvena mreža Tviter je uskršnju čestitku predstavnice Srbije na "Evroviziji" Ane Đurić Konstrakte označio kao "neprimjeren sadržaj".

“NEPRIMJEREN SADRŽAJ” Ne smiruje se skandal oko Konstraktinih prazničnih fotografija (FOTO)
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS na pomenutoj mreži objavljene su fotografije Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova “Z”.

To slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Pročitajte još

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave o tome. RTS je oštro reagovao na ove insinuacije, a sada se i Tviter kao platforma priključio neopravdanoj hajci na našu predstavnicu i “spornu” fotografiju obilježio kao “neprimjeren sadržaj”, odnosno “potencijalno osjetljiv”.

Da bi objava postala označena kao neprimjeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimjerenom. Tviterov tim potom odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom medijskom politikom, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu