Politika

Nešić ugostio ambasadora Igora Kalabuhova “Potvrđena privrženost Rusije poštovanju Dejtonskog sporazuma”

Predsjednik DNS Nenad Nešić ugostio je danas ambasadora ruske federacije Igora Kalabuhova.

Nešić ugostio ambasadora Igora Kalabuhova “Potvrđena privrženost Rusije poštovanju Dejtonskog sporazuma”
FOTO: DNS

Na sastanku je potvrđena privrženost Rusije poštovanju Dejtonskog sporazuma, kao okvira u kojem je moguć opstanak srpskog naroda u BiH.

– Potvrđeno je opredjeljenje Ruske federacije osnaživanju Republike Srpske, njen neupitan položaj i pravo srpskog naroda da kroz svoju Republiku ostvaruju svoje demokratsko pravo na razvoj – ističe se u saopštenju iz DNS.

Pročitajte još

Nešić je na sastanku istakao da je DNS uvijek bio na braniku Republike Srpske i srpskog naroda i da nema političkog interesa kojem bi podredila sveto pravo srpskog naroda ostvarenog uz tako puno žrtava i odricanja.

 On se zahvalio Ruskoj federaciji na podršci srpskom narodu i istakao zadovoljstvo što je Srbima najbliži i najdraži narod razvojem vakcine Sputnjik pomogao globalnom savladavanju pandemije.

FOTO: DNS
FOTO: DNS

– Nešić je primio Sputnjik vakcinu i nakon iskustva, svom gostu je mogao da potvrdi da je predsjednik Ruske Federacije bio u pravu kada je rekao da je vakcina snažna i precizna kao ruski kalašnjikov – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Nešić svom gostu uručio prigodan poklon, Zakonopravilo Svetog Save i Sabornik srpskih manastira na ruskom jeziku sa posvetom patrijarha Irineja.