Digitalna Srpska

Nevjerovatan potez: Musk pokriva pravne troškove jednoj skupini korisnika društvene mreže X

Vlasnik platforme X Elon Musk planira pokriti pravne troškove ljudi prema kojima su se poslodavci nepravedno ponijeli zbog objava ili lajkova na društvenoj mreži prethodno poznatoj kao Tviter.

NOVI LOGO TVITERA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ako ste bili nepravedno tretirani od strane vašeg poslodavca zbog objava ili lajkanja nečega na ovoj platformi, mi ćemo finansirati vaš pravni trošak – objavio je Musk na X dodavši da neće biti ograničenja u finansiranju računa.

Musk je krajem jula rekao da su mjesečni korisnici X dostigli novi maksimum te je podijelio graf koji prikazuje da je posljednja brojka premašila 540 miliona korisnika.

Pročitajte još

Ta brojka stigla je u trenutku kada kompanija prolazi kroz organizacijske promjene i nastoji povećati trenutno padajuće prihode od oglašavanja.

Musk je u julu preimenovao Tviter u X i predstavio novi logo s kojim je zamijenjen 17 godina star logotip plave ptice, označivši tako fokus na stvaranje aplikacije za sve.

Početkom jula je pak izvijestio da je novčani tok i dalje negativan zbog gotovo 50 odsto pada prihoda od oglašavanja i velikog duga. Porast prihod od oglašavanja koji se očekivao u julu nije se ostvario.

Meta Platforma je 5. jula lansirala konkurentsku platformu pod nazivom Threads, prenosi Hina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije