Digitalna Srpska

Pogodnosti plave kvačice: Izmjena tvitova sada moguća sat vremena nakon objave

Tviter blu servis je unaprijedio neke popularne opcije, pa je tako sad izmjena tvitova moguća sat vremena nakon objave na ovoj društvenoj mreži.

Ilon Mask tviter
FOTO: SKY NEWS AUSTRALIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Korisnici koji plaćaju društvenoj mreži Tviter naknadu od osam dolara mjesečno, osim mogućnosti verifikacije naloga imaju i opciju “edit” odnosno mijenjanja originalnih tvitova. Izmjena tvitova je sada za pretplatnički servis povećana sa 30 minuta na sat vremena od trenutka objavljivanja, piše u zvaničnoj objavi.

Novina je objavljena baš u izmijenjenom tvitu na ovoj društvenoj mreži sa Tviter blu naloga, kako bi se vjerovatno dodatno naznačila promjena. Međutim, prvobitna objava je izmijenjena samo minut poslije originalne, a ne poslije više od pola sata kasnije, čime bi se eventualno ukazala dodatna pažnja na novinu.

Pročitajte još

Nakon što je milijarder Ilon Mask krajem prošle godine kupio ovu društvenu mrežu, na nju je uveo mnogo promjena, među kojima je i drugačiji pretplatnički servis Tviter blu. On omogućava korisnicima koji plate 7,99 dolara mjesečno pogodnosti poput verifikacije naloga koji dolazi u obliku plave kvačice, mijenjanje tvitova, pisanje istih sa povećanim brojem karaktera, do 4.000.

Nakon što korisnici promijene originalni tvit, može se vidjeti i njegova originalna verzija što olakšava uočavanje promjene. Ta opcija može da posluži za ispravljanje slovnih grešaka, ali i eventualnog konteksta same objave. Naravno, na taj način se otvara i mogućnost zloupotrebe plasiranja informacija, ali je to koliko-toliko spriječeno naznakom da je objava izmijenjena i prikazivanjem njene prvobitne verzije.

Korisnici koji žele da plaćaju za ove pogodnosti, trebalo bi da dobiju i još jednu mogućnost, najavljenu još u novembru, odnosno smanjenje broja reklama koji izlaze na mreži. Na sajtu Tviter sajtu podrške piše da se na ovoj funkciji i dalje radi, piše b92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije