Zabava

"NIJE MOGAO DA VJERUJE" Poznata voditeljka iznenadila sina za rođendan (FOTO)

Obični rođendanski pokloni su tako pase. Voditeljka Dušica Jakovljević je sinu za rođendan kupila guštera.

"NIJE MOGAO DA VJERUJE" Poznata voditeljka iznenadila sina za rođendan (FOTO)
FOTO: UROŠ ARSIĆ/RAS SRBIJA

Uz sliku novog kućnog ljubimca objavila je i ovu poruku u kojoj je Dušica Jakovljević otkrila kako su njen sin Ognjen i kćerka Anđela reagovali na mamin poklon:

Zdravo, ljudi, ja sam Dušin novi član porodice. Još nemam ime, valjda ću dobiti ovih dana. Ustvari, Dušica me je kupila Ogiju za rođendan i Ogi nije mogao da vjeruje kad me je ugledao. Dušica se odmah zaljubila i kaže da joj se slažem uz lak za nokte. Anđela je htjela da kupi i zmiju, čak i nekog drugog guštera, ali je onda vidjela da imam grbicu na leđima, pa se rasplakala da me niko neće htjeti i onda je htjela samo mene!

Foto: Dušica Jakovljević/Instagram
Foto: Dušica Jakovljević/Instagram

I sada, dok se svi čude i pitaju se koja je moja funkcija, jer ne lajem, ne mašem repom, gade se jer jedem crve koji se pretvaraju u bube, Dušica me još više voli! Tako ona štiti sve oko sebe i ne da na svoje… Mislim da sam u pravim rukama – bukvalno!

Ljubi vaš Dušin bezimeni gušter!”.

View this post on Instagram

🍾💚 @tamarasuslov

A post shared by Dusica Jakovljevic (@dusicajakovljevic) on

Mnogima koji prate Dušicu Jakovljević na Instagarmu dopao se njen izbor poklona za sina, a iako je gušter svakako egzotičan kućni ljubimac, nije rijedak.

Naprotiv. Često se nalazi na listi najtraženijih kućnih ljubimaca – isto važi i za paukove i zmije.

A ukoliko i vi namjeravate da gušter postane novi član vaše porodice, imajte na umu sljedeće.

Gušteri se čuvaju u terarijumu, za koji morate da nabavite i lampe, odnosno sijalice (UV-spektar + lampa za sunčanje), grejač, termometar, biljke i dekoraciju.

Ovoj vrsti životinja najviše odgovara temperatura do 24 stepeni. Dno u terarijumu treba da bude pokriveno pijeskom i šljunkom, a u njemu treba da se nalazi i posuda za hranu i vodu.

Gušteri se najčešće hrane muvama, muvama zunzarama i drugim insektima, larvama, crvima, kombinacijom mljevenog mesa i jaja, piše Žena Blic.