Društvo

Nikada bolja sezona: Svi hoteli u Neumu puni, gužva se ne smanjuje

Vrhunac je turističke sezone, a jedini grad u BiH na moru pun je turista iz zemlje i svijeta.

Nikada bolja sezona: Svi hoteli u Neumu puni, gužva se ne smanjuje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Trenutna situacija je odlična, svi hoteli su i dalje puni. Popunjenost hotela je preko 95 odsto i ne smanjuje se gužva. Dosta ima “last minute” rezervacija, u zadnji tren se pune sobe, ali se opet sve proda, rekao je potpredsjednik Udruženja hotelijera opštine Neum Davor Krešić.

Kako kaže, najviše gostiju dolazi iz dijaspore, a tu su i gosti iz Francuske, Slovenije, Austrije, Poljske i Njemačke.

Veći profit u odnosu na 2019.

– U odnosu na 2019. godinu, posljednju sezonu prije korone, po broju posjetilaca ćemo biti u minusu, ali ćemo finansijski biti u plusu – ocijenio je Krešić.

Što se tiče uticaja Pelješkog mosta na neumske turističke rezultate, po njegovim riječima, njegovo otvaranje ima i pozitivnih i manje pozitivnih strana.

– Jedan od ogromnih plusova Pelješkog mosta je što je rasteretio magistralu kroz Neum pa možemo normalnije funkcionisati za razliku od proteklih godina kada smo imali gužve i saobraćajne blokade. Hoteli za sada nisu osjetili nekakav pad prometa, a što se tiče prometa ugostitelja i trgovina uz magistralni put taj saobraćaj je sigurno opao, ali prerano je govoriti o konkretnim brojkama – istakao je Krešić te dodao kako su se vlasnici tih objekata posljednjih nekoliko godina pripremali na ovu situaciju.

Boljoj turističkoj slici Neuma pomogla je i brza cesta Stolac – Neum, koja je omogućila veći broj gostiju iz unutrašnjosti.

Po Krešićevim riječima, te brojke vide se na bookingu, a nova saobraćajnica biće od vitalnog značaja i za kongresni turizam.

Prihvati notifikacije