Sudbine

"Niko nije vjerovao da će se izvući" Danica je rodila kćerku dva mjeseca prije termina, KRŠTENA JE U INKUBATORU

Danica Crnogorčević, mlada interpretatorka duhovne i etno muzike i vlasnica pjesme: "Veseli se srpski rode", je jednom prilikom ispričala kako su usrdne molitve pomogle da njena prerano rođena beba preživi i izraste u živahnu i veselu djevojčicu.

Danica Crnogorčević
FOTO: ZORAN PILIPOVIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Prije dvije godine, 10. februara, sveštenik Predrag Šćepanović krstio je Kasijanu u inkubatoru u trenucima kada je bila u kritičnom stanju – napisao je na Daničinom Fejsbuk profilu njen suprug prije par godina, inače đakon.

Njihova beba je rođena dva mjeseca prije termina zbog Daničinog povišenog krvnog pritiska, koji je bio 230 sa 125.

Pročitajte još

– Poslata sam hitno u Klinički centar, a pola sata po dolasku pukao mi je vodenjak, Gospod je tako uredio. Kada se rodila, doktori su se borili za Kasijanin život na neonatologiji, ali gotovo da niko nije vjerovao da će uspijeti da se izvuče – pričala je Danica.

Dan poslije porođaja je nazvao vladika i rekao da bi Kasijanu trebalo krstiti što prije. Odmah posle krštenja bebino stanje je krenulo nabolje. Dok je bila u inkubatoru, svi su je zvali Živka, a prohodala je sa 11 mjeseci, mada je na rođenju bila teška samo kilogram i po.

– Ljudi nisu svjesni koliko je važna Sveta tajna krštenja. Takođe je važna i molitva. Tokom trudnoće sam svakodnevno čitala Akatist Presvetoj Bogorodici, Psaltir, kao i Sveto pismo, tokom zime sam i noćila u manastiru Ostrog. Uvjerena sam da je moja čvrsta vjera u Gospoda pomogla da beba preživi – rekla je Danica.

Danica Crnogorčević i muž
FOTO: DANICA CRNOGORČEVIĆ / INSTAGRAM/SCREENHOT

Problem u bolnici je nastao kada je jedna od doktorki bila skeptična povodom krštenja, ali na insistiranje porodice Crnogorčević, bebu je ipak krstio otac Predrag u prisustvu kuma Radula Živaljevića. Primjetno je bilo da je odmah nakon krštenja naglo počela da se povlači infekcija.

Kasijana je sada zdravo i živahno dijete.

Ime Kasijana nije odabrano slučajno, riječ je o naslovu knjige vladike Nikolaja, koju je njen suprug, tadašnji vjerenik, poklonio Danici da pročita. Bila je obostrana želja da dijete nosi to ime. U knjizi se govori o životu jedne monahinje, čiji se grob nalazi u manastiru Mileševa.

Danica i Ivan danas imaju četvoro djece, a ona se zadnji put porodila u avgustu ove godine i sinu su dali ime Sava, piše Srpski Telegraf.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije