Društvo

"Njegovaćemo sjećanje na tu djecu i biti uvijek tu uz roditelje" Dio škole "Ribnikar" imaće MEMORIJALNI CENTAR

Ministarka prosvjete Slavica Đukić Dejanović rekla je da će dio Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kome se u maju dogodila tragedija, biti Memorijalni centar, ali da je dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

protest Ribnikar
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Novinari su pitali ministarku Slavicu Đukić Dejanović da li ima izgleda da memorijalni centar u OŠ “Vladislav Ribnikar” bude izgrađen s obzirom na to da su roditelji učenika te škole sa protesta uputili pitanje zašto to nije urađeno i sedam meseci nakon tragedije.

Ne samo da ima izgleda da će biti izgrađen, već je to opredjeljenje, ali idejno i kako će tačno izgledati taj memorijalni centar, to će odlučivati roditelji sa stručnjacima odnosno sa onima koji su najkompetentniji da se svima u svijetu pošalje poruka da se takav užas više nikada i nigdje ne dogodi”, rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović, prenosi RTS. On je rekla da je razgovarala sa ambasadorkom Norveške jer su i oni imali sličnu tragediju, i pitala kojom dinamikom je to išlo kod njih, jer je od njihove tragedije prošlo 12 godina.

Pročitajte još

Treba spojiti nešto što se zaista zove neotpornost sjećanja na nevine žrtve sa jedne strane, a sa druge strane poslati određenu poruku i biti podrška porodicama. Vrlo je to slojevito da bi moglo da se nađe najbolje rješenje, ali Vlada Srbije vrlo čvrsto stoji iza toga da ćemo negovati sjećanje na tu djecu i biti uvijek tu uz roditelje – rekla je Đukić Dejanovićeva.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije