Gradovi

"Njihov heroj budite vi" U Sarajevu održana akcija darivanja krvi za oboljele mališane

U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (ZTMFBiH) u Sarajevu u srijedu, 8. septembra, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

"Njihov heroj budite vi" U Sarajevu održana akcija darivanja krvi za oboljele mališane
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Akciju su organizovali Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Crveni križ FBiH, Crveni krst opštine Centar Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, javlja Anadolija.

– Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje, naveli su iz Udruženja Srce za djecu.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom kovid-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju, ističu iz udruženja.

– Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 8. septembra od osam do 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi! – poručuju iz udruženja.

Prihvati notifikacije