Digitalna Srpska

Nova taktika: Tviter osmislio način za borbu protiv imitatora

Tviter je dodao nove elemente kako bi obeshrabrio pojavu onih koji oponašaju tuđe naloge.

Nova taktika: Tviter osmislio način za borbu protiv imitatora
FOTO: SARAH YENESEL/EPA

Prema svemu sudeći, Tviter neće vraćati Blu verifikacije tokom narednih nekoliko nedjelja, ali se u kompaniji nadaju da će se stvari na mreži poboljšati kada se funkcija vrati.

Društvena mreža je objavila da će upozoravati nove naloge (oni koji su tek kreirani) da će morati da čekaju 90 dana prije nego što im bude omogućeno da se pretplate na Blu servis. Takođe, kompanija kaže da zadržava pravo da zahtjeva period čekanja bez obavještenja.

Pročitajte još

Nova politika korišćenja stiže nefugo nakon što je Tviter blokirao mogućnost da se novi nalozi priključe grupi Blu pretplatnika.

Svega dva dana nakon što je mreža prihvatila sistem plaćanja za verifikovanje, Tviter je bio preplavljen nalozima koji imitiraju druge, kao i trolovima koji svoje nove kvaćice koriste kako bi zbunili korisnike, prenosi b92.

Ilon Mask je dodao da će novi sistem obeshrabriti prevarante, tako što će im nestati plava kvačica ukoliko promijene ime – neće moći da je vrate dok Tviter ne potvrdi da novi naziv ispunjava sve uslove korišćenja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije