Kultura

Novi roman Vesne Dedić „Izgubila sam sebe“ u prodaji od 15. juna

Čitateljke širom regiona u utorak, 15. juna, na trafikama čeka novi, trinaesti ljubavni roman, autorke Vesne Dedić.

Novi roman Vesne Dedić „Izgubila sam sebe“ u prodaji od 15. juna
FOTO: RAS SRBIJA

Već deset godina čitateljke u njenim romanima pronalaze sebe, a naslov najnovijeg je “Izgubila sam sebe”.

Istog dana na Jutjubu će se pojaviti i spot u režiji Ivice Vidanoviča za istoimenu baladu, koju je po ljubavnoj priči glavnih junaka napisala Jelena Trifunović, a otpjevala Milica Todorović.

– Ovo je priča o Vojinu koji je griješio, mada, što bi rekao pjesnik, ni ja nisam bila cvijeće – tako počinje svoju ispovijest glavna junakinja Iskra, dok u svojoj 36. godini zbog korone leži na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Iskra je odrasla po diplomatskim kolonijama, kao kćerka i unuka ugledne porodice sa Dorćola, dok je Vojin bio vanbračno dijete i rastao u udžerici na Lionu. Roman prati njihovu ljubavnu priču od trenutka kada su se sreli u tramvaju broj šest, opisuje požudu i radost početka njihove ljubavi i iskušenja kroz koja ona prolazi od vremena sankcija i građanskog rata do ljeta 2021. i pandemije korona virusa.

Roman “Izgubila sam sebe” je porodična saga sa lepezom likova u kojima će čitaoci prepoznati one koji su uticali na njihove živote, priča o dobroti i pokušaju da ne dozvoliš nikome, ni u ime ljubavi ili novca, da te ubijedi da nije pametno biti dobar čovjek i da je život močvara pa moraš u mulj. Ne moraš!

I pored tragičnih trenutaka, ovo je priča koja će vas podstaći da kada je loše vrijeme odlučite da šetate po kiši, da sačuvate osmijeh djevojčice i pored loših okolnosti i izdaja, da ne gubite vrijeme u stalnim ljutnjama i prazninama, uplakane noću i zagledane u telefon na koji će možda stići njegova poruka.

– Doživjela sam da me prodaju baš oni koje sam kupovala ljubavlju, ali ja sam opet i svima davala sve najbolje od sebe! I kada me povrijede, ja uživam pri pomisli da će me pamtiti kao onu koja je najljepše umjela da voli. Volim što me takvu pamte i oni koji misle da su me nasamarili i potrošili – kaže Iskrina baka, jedna od glavnih junakinja ove knjige.

Baš u tim riječima je sadržana poruka romana koji ćete pročitati u jednom dahu, možda za noć, znatiželjni i vezani za sijaset živopisnih karaktera koji su u njemu opisani.

Ovo je i priča o Beogradu koji se ušuška negde ispod rebara, čak i kada ga zauvijek napustiš. 

Roman “Izgubila sam sebe” inspirisan je pjesmom Duška Trifunovića “Grešio sam mnogo”, u kojoj pjesnik kaže: Grešio sam mnogo, i sad mi je žao, i što nisam više, i što nisam luđe, jer, samo će gresi, kada budem pao, biti samo moji – sve je drugo tuđe. 

Biografija

Vesna Dedić (25.12.1967.) bavi se novinarstvom i pisanjem. Pažnju i ljubav gledalaca zaslužila je devedesetih godina prošlog vijeka kao urednica i voditeljka jutarnjeg programa RTS, a tokom posljednje dvije decenije i kao autorka emisije Balkanskom ulicom, koja je emitovana na TV Politici i RTS-u, da bi od 2020. postala dio programa televizije Nova S.

Od 2010. godine, kada se pojavio roman “Zauvek u srcu”, koji je bio najprodavanija knjiga u regionu, jedan je od najčitanijih pisaca ljubavnih romana. Njena Izdavačka kuća Dedić objavila je 13 bestselera: “Zauvek u srcu”, “Sunce meni, sunce tebi”, “Ti si meni sve”, “Pola duše”, “Kao leto”, “Zagrli me”, “Čuvaj me”, “Ničija”, “Seti se naše ljubavi”, “Ne gledaj preko ramena”, “Nikad nisam”, “Ne dam te” i “Izgubila sam sebe”.

U saradnji sa Ringierom i Blic Ženom skoro sve naslove objavila je i u džepnom izdanju kako bi njeni romani po što prihvatljivijoj cijeni bili pristupačni armiji čitateljki širom Srbije, Crne Gore i BiH.

Za platformu Bookmate objavila je šest novela pod naslovom “Početak bez kraja” i, po scenariju Predraga Perišića, serijal “Policajka sa Petlovog brda”. Vesna Dedić kroz emisiju “Balkanskom ulicom” i svoje romane svjedoči o istoriji duha ovih prostora, značajano inspirišući devojke i žene da u raljama balkanske patrijarhalne svijesti i stresne svakodnevice 21. vijeka pronađu mehanizme za osvajanje slobode, ljubavi i uspjeha.

Sve romane posvetila je kćerki Lenki, koja je njena najveća inspiracija.

M.S.

Prihvati notifikacije