Hronika

OBEĆAO POMOĆ ZA BOLESNU KĆERKU Teslićanin prevario ženu iz Dervente za 5.500 maraka

Zoran Ristikić iz Teslića ponovo je prijavljen policiji, sada zbog sumnje da je prevario ženu iz Dervente za 5.500 maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

OBEĆAO POMOĆ ZA BOLESNU KĆERKU Teslićanin prevario ženu iz Dervente za 5.500 maraka
FOTO: RADIO DERVENTA/RAS SRBIJA

Ristikić je i ranije hapšen i dovođen u vezu sa većim brojem prevara na području dobojske regije.

Prema našim informacijama, Ristikić je prevario nesretnu ženu, koju je slagao da joj može pomoći da naplati odštetu, jer joj kćerka ima zdravstvenih problema zbog proteklog rata.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je, navodeći inicijale, da im se u utorak obratila žena koja je rekla da joj se Ristikić najvjerovatnije lažno predstavio kao zastupnik prava svih fizičkih lica kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Oštećena je s njim dogovorila da je zastupa u predmetu potraživanja ratne odštete za civilne žrtve rata, a za to mu je dala veći iznos novca – pojasnila je Kerkezova.

Ona je dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac OJT Doboj.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Ristikić stupio u kontakt sa nesretnom ženom i rekao da joj može pomoći da naplati ratnu odštetu.

– Kćerka te žene ima probleme sa sluhom, što je posljedica prethodnog rata. Ristikić joj je rekao da će pomoći da ona dobije pare za to, a na ime toga joj je izvukao oko 5.500 maraka – pojasnio je naš sagovornik.

Nakon što je prošlo nekoliko mjeseci žena je shvatila da je prevarena i cijeli slučaj je prijavila policiji.

Trenutno je u toku provjera prijave koju je podnijela ova žena.

Protiv Ristikića je izvještaj podnesen i prošle godine. On je tada svojoj žrtvi obećavao da će joj “srediti” da dobije određenu nadoknadu za povredu koju je zadobila na radu u inostranstvu. Na osnovu toga od nje je uzeo skoro 30.000 maraka.