Hronika

OBRT U ISTRAZI Majka prijavila da su djeca vezivala i tukla njenog sina, utvrđeno da NEMA TRAGOVA NASILJA

Dosadašnja istraga je pokazala da nisu tačni navodi iz prijave majke da su njenog sina vezivali, zatrpavali u pijesak i prijetiili će ga baciti sa obližnje zgrade.

OBRT U ISTRAZI Majka prijavila da su djeca vezivala i tukla njenog sina, utvrđeno da NEMA TRAGOVA NASILJA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da se na igralištu pored crkve igralo četvoro djece. Ona su skakala sa prvog sprata zgrade u izgradnji u pijesak. U jednom trenutku djeca su se posvađala, međusobno vrijeđala, nazivala pogrdnim imenima, gađala kamenjem i prskala vodom sa prskalice, prenosi Blic.

Dvoje djece je otišlo kući i vratilo sa majkom Svjetlanom K. na igralište. Dječaku N. K. u Opštoj bolnici u Kikindi konstatovane su lake povrede, ogrebotine, modrice, čvoruge. Nema tragova vezivanja, kako je ranije izjavila njegova majka.

Majke djece Svetlana K. i Elvira K. nisu u dobrim odnosima odranije. Svetlana je korisnica socijalne pomoći i majka 10-toro djece sa različitim partnerima. Većina njene djece se kao punoljetne osobe već nalaze po zatvorima. Svetlana je osuđivana za zapuštanje i zlostavljanje svoje djece. Po nalogu Tužilastva, protiv obje majke podnete su prekršajne prijave zbog propuštanja dužnog nadzora. O događaju je obaviješten Centar za socijalni rad.