Banjaluka

"Od početka sam na strani penzionera" Stanivuković istakao da najstarijoj populaciji novac ide direktno na račun

Na sjednici Skupštine grada donesena je Odluka o preraspodjeli budžetskog novca koja omogućava da se jednokratna novčana podrška Grada direktno uplati penzionerima na njihove račune, onako kako su oni i tražili, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Od početka sam na strani penzionera" Stanivuković istakao da najstarijoj populaciji novac ide direktno na račun
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Od početka sam bio na strani penzionera, da im sredstava budu doznačena direktno, a ne putem republičkog preduzeća Elektroprivrede. Današnjom odlukom novac se umjesto Elektroprivredi prebacuje na Fond PIO i banke, odakle će ići na račune penzionera, oni za to godinu dana nisu htjeli glasati, rekao je  on, ističući da je ipak na neki način srećan što je ova odluka donesena baš u ovom periodu kada niko nema politički interes, kada nije izborna godina.

Banjaluka će za podršku penzionerima izdvojiiti preko 4,1 milion KM.

Pročitajte još

– Time je sva borba i polemika u vezi sa ovim pitanjem, nakon godinu dana uspješno okončana – rekao je Stanivuković.

Iz Grada podsjećaju da je ranije, prema amandmanima skupštinske većine, u budžetu Grada podrška penzionerima bila navedena kao stavka podrške “Elektroprivredi”, koja je trebalo da odbije 100 KM sa računa penzionera za električnu energiju. Tome se gradska administracija protivila skoro godinu dana i u tome je imala jednoglasnu podršku penzionera.

Stanivuković je na rebalans budžeta uložio amandman da sa “Elektroprivrede” ide na stavku koja se zove doznaka pojedincima, dakle podrška direktno penzionerima, ali Skupština to nije prihvatila.

Tek ovog mjeseca, na sastanku sa udruženjima penzionera na gradskom i republičkom nivou, rukovodstvom Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i potpredsjednikom Skupštine grada Banjaluka usaglašeno je da jednokratna novčana podrška Grada bude direktno uplaćena na račune penzionera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije