Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE MAMI MONSTRUMU Umjesto duga DALA SVOJU KĆERKU i primorala sina (12) da radi

Suđenje Anici B. (41) iz Niša, mami koja je podvodila i primoravala svoju maloljetnu djecu na rad, odloženo je za 6. oktobra.

ODLOŽENO SUĐENJE MAMI MONSTRUMU Umjesto duga DALA SVOJU KĆERKU i primorala sina (12) da radi
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ona je optužena za trgovinu ljudima u saizvršilaštvu jer je, kako se sumnja, prošle godine, svoju tada maloljetnu kćerku I. B. (17) podvodila Branislavu M. (53) iz okoline Pirota, a dvanaestogodišnjeg sina odvela da radi u njegovom luna-parku ne bi li tako namirila svoja novčana dugovanja, danas je odloženo za 6. oktobar, potvrđeno je u Višem sudu u Nišu.

Suđenje je odloženo jer je drugooptuženi Branislav M., kome se na teret stavlja trgovina ljudima u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom proganjanje, neposredno pred početak suđenja angažovao branioca a do tada je imao branioca postavljenog po službenoj dužnosti.

Kako je Blic pisao, na pripremnom ročištu održanom krajem avgusta u Višem sudu u Nišu i Anica B. i Branislav M. negirali su krivicu.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloljetnika.

U oktobru prošle godine, kada je slučaj otkriven, Anica se viđala sa Branislavom u više navrata i pozajmljivala pare od njega, a kada je on zatražio da joj vrati novac, budući da nije imala, rekla mu je da će mu “dati” svojuk kćerku radi seksa kako bi se razdužili. Navodno mu je rekla i da je sve dogovoreno sa kćerkom.

Susret je bio dogovoren u septembru, ali se djevojčica usprotivila kada su kolima krenuli u pravcu Niške Banje. On je pokušao na silu da je obljubi, ali nije uspio. Nakon toga joj je prijetio i slao prijeteće poruke, pa je pobjegla kod oca, koji je i alarmirao policiju.

Tokom istrage otkriveno je i da je, kako se sumnja, navodno i sina iz prvog braka poslala kod Branislava u luna-park da dječak prodaje karte kako bi isplatio njena dugovanja, iako kao dvanaestogodišnjak nikako ne bi smio da bude radno angažovan. Nakon toga je uhapšen i Branislav.