Banjaluka

Odluke na čekanju: Ljubo Ninković traži poništenje pečata lokalnog parlamenta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković je predao inicijativu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da se aktuelni pečati lokalnog parlamenta ponište.

Ljubo Ninković
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dok pečati ne budu poništeni i izrađeni novi na čekanju je realizacija svih odluka gradskog parlamenta.

Da je ta inicijativa predata potvrdio je potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić koji je dodao da se sada čeka izdavanje novih pečata.

Naime, Skupština grada Banjaluka je na prethodna dva zasjedanja usvojila set odluka koje bi trebale da izvuku iz krize preduzeće “Akvana”, a osim toga imenovani su i v. d. načelnici nekoliko odjeljenja.

Pročitajte još

Čudic je napomenuo da ove odluke neće moći biti pečatirane i potpisane dok se ne izdaju novi pečati.

– Isto će biti i sa odlukama koje Skupština grada donese na narednim zasjedanjima, sve dok ne dobijemo nove pečate. Skupština grada može donositi odluke, ali one će tek kada dobijemo nove pečate moći ići u dalju proceduru kao što je objava u Službenom glasniku te realizacija – objasnio je Čudić, piše Kapital.

Pečati čije poništenje traži Ninković se nalaze u kabinetu predsjednika lokalnog parlamenta na kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković prošlog mjeseca promijenio brave i time Ninkoviću onemogućio pristup.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu