Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Održana četvrta “Šesnaestomajska biciklijada”

Regioni
Autor:

Foto Srna

U Prijedoru je danas održana “Šesnaestomajska biciklijada”, na kojoj je učestvovalo oko 300 biciklista.

Ovu masovnu vožnju biciklima ulicama grada organizovala je Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa biciklističkim klubom “Kozara Pro-sajsling”, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i Auto-moto društva iz Prijedora.

Direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić potvrdila je novinarima da je ovo četvrta po redu biciklijada koja je organizovana povodom Dana grada.

Foto Srna

-Dužina biciklističke rute je bila oko 3,5 kilometara i to se vozilo gradskim ulicama uz naglasak na poštovanje saobraćajnih propisa – rekla je Ganićeva.

U periodu trajanja biciklijade na Trgu majora Zorana Karlice održana je radionica za djecu na poligonu za male bicikliste koji su obezbijedili Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i Auto-moto društvo Prijedor.

-Ovom akcijom je promovisan biciklizam, značaj biciklizma i učešće biciklista u saobraćaju, te zdraviji način života uz rekreativnu vožnju biciklom- istakla je Ganićeva.

Najmlađim učesnicima biciklijade je uručeno oko stotinu “biciklističkih dozvola” koje je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja, a podijeljeno je više od 200 članskih karata koje je obezbijedio Biciklistički klub “Kozara Pro-sajsling” iz Prijedora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO