Regioni

Održana četvrta "Šesnaestomajska biciklijada"

U Prijedoru je danas održana “Šesnaestomajska biciklijada”, na kojoj je učestvovalo oko 300 biciklista.

Održana četvrta "Šesnaestomajska biciklijada"
Foto Srna

Ovu masovnu vožnju biciklima ulicama grada organizovala je Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa biciklističkim klubom “Kozara Pro-sajsling”, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i Auto-moto društva iz Prijedora.

Direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić potvrdila je novinarima da je ovo četvrta po redu biciklijada koja je organizovana povodom Dana grada.

Foto Srna

-Dužina biciklističke rute je bila oko 3,5 kilometara i to se vozilo gradskim ulicama uz naglasak na poštovanje saobraćajnih propisa rekla je Ganićeva.

U periodu trajanja biciklijade na Trgu majora Zorana Karlice održana je radionica za djecu na poligonu za male bicikliste koji su obezbijedili Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i Auto-moto društvo Prijedor.

-Ovom akcijom je promovisan biciklizam, značaj biciklizma i učešće biciklista u saobraćaju, te zdraviji način života uz rekreativnu vožnju biciklom- istakla je Ganićeva.

Najmlađim učesnicima biciklijade je uručeno oko stotinu “biciklističkih dozvola” koje je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja, a podijeljeno je više od 200 članskih karata koje je obezbijedio Biciklistički klub “Kozara Pro-sajsling” iz Prijedora.