Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRAZNIČNA ČAROLIJA U MOSTARU Djeda Mrazovi i Mrazice na tradicionalnoj biciklijadi (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: Klix.ba

Tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova, ali i Mrazica, dala je mostarskim ulicama ove nedjelje pranični štih. Organizirao ju je Biciklistički klub Mostar u saradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, a sve povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar, kaže kako je sretan da vidi mnogo ljudi, a posebno jer se vozi kroz cijeli grad i darova najmlađe, prenosi Klix.ba.

– Grad Mostar nam je osigurao druženje na kraju, a najmlađi će dobiti i besplatnu vožnju – kazao je Zorić.

Jedan od djedica bio je i Mario Marić, a kaže kako je ova već sad tradicionalna manifestacija njihov doprinos da Mostar dobije blagdanski duh.

– Mostarci su zainteresovani za ovu našu bicciklijadu, bilo je ranijih godina i više ljudi, ali aktivnosti idu i dalje – kazao je Marić.

Foto: Klix.ba

Ivana Drežnjak prvi je put učestovala na Biciklijadi Djeda Mrazova, kaže da je tu jer ona unosi božićni i novogodišnji duh u grad.

. Ja to želim podijeliti sa svojim djetetom – kazala je Ivana.

U biciklijadi su mogli učestovati svi oni koji se prigodno obuku, pa makar samo stavili kapu Djeda Mraza, a krenula je tačno u podne iz Zimskog grada Winterville na mostarskom Šetalištu te, nizajući ulice i mostove grada na Neretvi, vratila se ponovo na polaznu tačku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO