Hronika

OSUĐEN ZA NAPAD Zapaljena vikendica šefa Jedinice kriminalističke policije iz Brčkog

Šef Policije Distrikta Brčko BiH upoznao je danas Kolegij Vlade Distrikta s informacijom o izvršenom napadu na imovinu šefa Jedinice kriminalističke policije, kao i ranijim pripremama određene kriminalne grupe usmjerenim na ugrožavanje njegove imovine, saopšteno je iz Vlade Distrikta Brčko.

OSUĐEN ZA NAPAD Zapaljena vikendica šefa Jedinice kriminalističke policije iz Brčkog
Foto: Avaz/RAS Srbija

Naime, u noći između 6. i 7. juna u Gornjem Zoviku nepoznate osobe zapalile su vikendicu šefa Kriminalističke policije. Na objektu je pričinjena potpuna materijalna šteta. S ciljem potpunog informisanja, iz Policije je navedeno da je pomenuti policijski službenik, u vezi s obavljanjem službenih poslova i zadataka, u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama.

Vlada Distrikta Brčko najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca, ali i instituciju Policije i traži od policijskih i drugih nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalaska počinilaca napada, piše Avaz.

Kolegijum pruža maksimalnu podršku Policiji Distrikta Brčko BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, odnosno zaštite lica i imovine na području Distrikta.