Svijet

Otac pomagao i u otmici druge kćerke: Puka sreća spasla sestru Vanje Gorčevske, sumnja se da ubijena djevojčica nije bila jedina meta osumnjičenih

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i tužilaštvo otkrili su još šokantnih detalje o jezivim ubistvima male Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) i Pančeta Žežovskog (74) koja su potresla državu i region.

Aleksandar, otac Vanje Gorčevske
FOTO: MUP SEVERNE MAKEDONIJE, SCREENSHOT / RINGIER

Već je poznato da su osumnjičeni u ulazu njene zgrade zgrabili 14-godišnju Vanju Gorčevsku. Vezali su je i stavili u torbu, a zatim se odvezli vozilom marke “sitroen” koje su prethodno oteli od ubijenog Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Kako je rekao Oliver Spasovski, ministar policije, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je informaciju o kretanju maloljetne djevojčice dobio direktno od njenog oca, koji se takođe nalazi u pritvoru zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Pročitajte još

Planirana dupla otmica?

Odavde se, kako tvrdi Glamur.mk postavlja pitanje da li je otac znao da će Vanjina sestra sama ići u školu, pa je to prenio prvoosumnjičenom, a on je potom organizovao ostatak grupe da iskoristi trenutak kada je ona sama. Ali, ostalo je nejasno, da li su osumnjičeni namjeravali da otmu i Vanjinu sestru, sa kojom ona ide u školu.

Kako je majka ranije otkrila medijima, Vanja je tog dana išla sama u školu jer je njena sestra izostala sa prvog časa. Iz informacija koje je dala Slobodnom pečatu dok je policija još tragala za njenom kćerkom, zna se da ona i njena sestra obično idu zajedno u školu, ali je ona propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama.

Osim toga, prema Spasovskom, automobil kojim je Vanja oteta tek su počeli da voze kada su se spremali da počine ovo gnusno djelo, a prije toga je nekoliko dana bio skriven i nije korišćen.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Upravo ova informacija, ukazuje na to da su otmičari unaprijed isplanirali sve.

– Ako se dokaže da je Vanjina sestra znala da će izostati sa nastave uveče, u nedelju, što se obično dešava, malo je vjerovatno da bi otac dobio iste informacije u isto vrijeme. Vrlo je vjerovatno da nije ni znao da će Vanja tog dana sama ići u školu, kao što možda nije ni znao da će majka odmah biti obaviještena od razreda da Vanja nije došla na čas, što se i dogodilo. U oba slučaja sumnja se da Vanja nije bila jedina meta osumnjičenih– prenosi ovaj portal.

“Nismo imali loše odnose”

– Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Nismo imali prekinute porodične odnose i naša porodica nema neprijatelja. Saznala sam da je nestala kada su mi iz razreda rekli da nije stigla u školu ujutru, jer nije uobičajeno da ne dolazi, a da nisam nikoga obavijestila o tome. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je išla sama u školu – rekla je majka.

FOTO: КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА/YOUTUBE/DRUŠTVENE MREŽE/MUP SJEVERNA MAKEDONIJA/SHUTTERSTOCK
FOTO: КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА/YOUTUBE/DRUŠTVENE MREŽE/MUP SJEVERNA MAKEDONIJA/SHUTTERSTOCK

Podsjetimo, Vanja Gorčevksa je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a poslije nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja. Njeno tijelo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Tijelo Vanje Gorčevske pronađeno je nakon što su osumnjičeni policiji priznali zločin, prenosi Blic.

Istakli su gdje su sahranili djevojčicu, ali i frizera iz Velesa, kome su prethodno oduzeli automobil. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja iz MUP, motiv je bio lični interes. Za ova dva stravična ubistva optuženo je pet osoba, među kojima je i otac djevojčice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije