Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Otpočela ekshumacija Srba stradalih u “Oluji”

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Na području Karlovačke županije danas je otpočela ekshumacija preostalih grobnih mjesta na kojima su pokopani ostaci žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja”.

Kako je saopštila Komisija za nestala lica Vlade Srbije, ekshumaciju su otpočeli nadležni organi sa preostalih registrovanih grobnih mjesta.

Očekuje se da će proces ekshumacija na tom području trajati 4 radna dana, a od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Nastavak ekshumacija posebni značaj imaju za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih.

Sprovođenjem ekshumacija nadležni organi Hrvatske, nastavljaju proces ekshumacija grobnih mjesta u kojima su pokopane žrtve stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”.

U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Hrvatskom, ekshumacijama u svojstvu posmatrača prisustvuju i predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO