Politika

PETROV REAGOVAO NA TVRDNJE IZETBEGOVIĆA “Izjave o Komšiću šamar Hrvatima i udar na Ustav BiH”

Poslanik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog ko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.

PETROV REAGOVAO NA TVRDNJE IZETBEGOVIĆA “Izjave o Komšiću šamar Hrvatima i udar na Ustav BiH”
FOTO: STRINGER

Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga – napisao je Petrov na svom Fejsbuk profilu.

On je istakao da samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim nivoima garantuju stabilnost i napredak BiH.

Petrov navodi da su sve druge izjave i radnje protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruiše temelje BiH.

– BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njena evropska budućnost, stabilnost i funkcionalnost zavisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma – naveo je Petrov.

Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njezina europska…

Posted by Božo Petrov on Monday, September 28, 2020

On podsjeća da je Hrvatska potpisnica Dejtonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebo da brine.

– Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem obezbjeđivanja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati – napisao je Petrov.