Biznis

PLATA SKORO MILION DOLARA "Netfliks" traži menadžera za vještačku inteligenciju

Kompanija "Netfliks" je oglasila radno mjesto za visoko plaćenog menadžera za projekat mašinskog učenja, dok glumci strijepe zbog budućnosti nakon uvođenja vještačke inteligencije u Holivud.

Netfliks
FOTO: NEIL HALL/EPA

Dok glumci i pisci štrajkuju zbog pravedne nadoknade i zaštite od vještačke inteligencije, “Netfliks” je oglasio poziciju za menadžera proizvoda za mašinsko učenje čija će plata biti između 300.000 i 900.000 dolara godišnje.

Prema Udruženju filmskih glumaca, 87 odsto glumaca zarađuje manje od 26.000 dolara godišnje.

Upotreba vještačke inteligencije u produkciji filma i televizije, bilo za pisanje scenarija, generisanje likova glumaca ili smanjenje potrebe za plaćanje kreativnog rada, bila je glavna tačka sporenja u pregovorima između Alijanse filmskih i televizijskih producenata.

Pročitajte još

Ovo radno mjesto najavljuje se kao “temelj za sve inovacije”. Posao navodi nejasne kvalifikacije vezane za mašinsko učenje, ali aludira na dalekosežne ciljeve kompanije za AI u “svim oblastima poslovanja”.

U zasebnom odjeljku “mašinsko učenje” na sajtu kompanije piše da će kompanija koristiti vještačku inteligenciju da “oblikuje katalog filmova i TV emisija učenjem karakteristika koje čine sadržaj uspješnim” i da “optimizuje proizvodnju originalnih filmova i TV emisija”.

Ovo nije jedina nova pozicija vještačke inteligencije koju traži “Netfliks”. Intercept je izvijestio da kompanija takođe želi da zaposli tehničkog direktora za generativnu vještačku inteligenciju u svom studiju za igre za do 650.000 dolara godišnje, piše Telegraf Biznis.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije