Svijet

Pojačane vojne probe: Sjeverna Koreja danas ispalila više krstarećih raketa

Sjeverna Koreja ispalila je danas više krstarećih raketa sa svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.U saopštenju generalštaba južnokorejske vojske navedeno je da je lansiranje nekoliko krstarećih raketa iz sjevernokorejske provincije Hamgjong otkriveno oko 10.15 časova po lokalnom vremenu, prenosi Kjodo.

Pojačane vojne probe: Sjeverna Koreja danas ispalila više krstarećih raketa
FOTO: KCNA/EPA

Sjeverna Koreja je pojačala vojne probe posljednjih nedjelja, ispalivši interkontinentalnu balističku raketu u četvrtak, a sprovela je simulaciju nuklearnog kontranapada protiv SAD i Јužne Koreje tokom vikenda.

Za vrijeme održavanja zajedničkih vojnih vježbi Јužne Koreje i SAD, koje je Sjeverna Koreja osudila kao neprijateljske aktivnosti, Pjongjang skoro svakodnevno sprovodi testiranja svojih balističkih raketa.

Pročitajte još

Na sastanku Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u ponedjeljak, organizovanom povodom lansiranja sjevernokorejske balističke rakete “hvasong-17” u četvrtak, SAD sa jedne i Kina i Rusija sa druge strane, iznijele su suprotne stavove o tome ko je kriv za podsticanje Pjongjanga na desetine lansiranja i razvoj balističkih projektila u okviru programa nuklearnog oružja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije