Biznis

Pokretanje sopstvenog biznisa: Evo koji poslovi u poljoprivredi su unosni i donose veliku zaradu

Broj nezaposlenih pada i to je dobra vijest. Ipak, raste broj onih koji imaju neku ušteđevinu i koji bi pokrenuli sopstveni biznis. Veliki broj njih zna da je to poljoprivreda, ali su u dilemi u koju granu konkretno i krenuti.

voće
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Za pokretanje biznisa, osim ideje potrebna je i računica o isplativosti i tome šta najbrže donosi profit. U nastavku vam otkrivamo neke od poljoprivrednih grana koje su najrentabilnije.

Gajenje ljekovitog bilja

Ako još uvijek niste odlučili kako da pokrenete biznis, a posedujete zemljište, posljednjih godina sve je veća potražnja za ljekovitim biljem. Nije potrebno previše brige oko održavanja zemljišta, a ulaganja su minimilana.

Proizvodnja cvijeća

Proizvodnja cvijeća donosi “ubiranje plodova”, poslije nekoliko mjeseci od zasađivanja sjemena. Potrebno je dosta strpljenja i ljubavi, jer ovaj naizgled sitan posao, iziskuje svakodnevnu brigu.

Pročitajte još

Uzgoj voća i povrća

Iako za plasteničku proizvodnju povrća i voća treba malo više ulaganja, stručnjaci smatraju da je ovakva proizvodnja najrentabilnija.

Zelena salata

Sadnja zelene salate je isplativ posao. Nije potrebno mnogo ulaganja, tako da sa 1.000 evra možete započeti pravi povrtarski biznis. Za početnike dovoljno je oko desetak ari zemljišta, a ukoliko vremenski uslovi pogoduju može se zaraditi i do 2.000 evra, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije