Politika

"Pokušaj razbijanja nije uspio" Nestorović napustio pokret "Mi - Glas iz naroda", tražio da bude predsjednik, ali nije dobio podršku

Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče demonstrativno napustili Pokret "Mi - Glas iz naroda", navodi se u saopštenju ovog pokreta objavljenom na njihovom sajtu.

"Pokušaj razbijanja nije uspio" Nestorović napustio pokret "Mi - Glas iz naroda", tražio da bude predsjednik, ali nije dobio podršku
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Kako se navodi, “u sjenci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsjednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača”.

– Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić – navodi se.

Pročitajte još

“Sve ostaje po starom”

Takođe, ističe se da “Pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku”.

– Njime će rukovoditi Savjet Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju – piše u saopštenju.

Kako se dodaje, “drugim riječima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspio i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu”, piše Blic.

– Vrijeme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta – ističe se.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije