Politika

"POLICIJA SRPSKE NEMA VEZE SA TIM" Lukač demantovao tvrdnje da MUP preuzima migrante iz Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da netačne i zlonamjerne izjave da MUP preuzima migrante od Srbije i prevozi ih do Unsko-sanskog kantona u FBiH dolaze od onih koji nisu uspjeli da se izbore sa migrantskom krizom.

"POLICIJA SRPSKE NEMA VEZE SA TIM" Lukač demantovao tvrdnje da MUP preuzima migrante iz Srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lukač je istakao da se policija Srpske ne bavi prevozom migranata, niti su vozila policije za to namijenjena, posebno u vrijeme pandemije virusa korona kada nije poznato zdravstveno stanje tih lica.

– Radimo u skladu sa zakonom da bi širom Republike Srpske stavili migrante pod kontrolu i da ih spriječimo da izvrše prekršaje ili krivična djela i ne dozvolimo da ugroze naše građane. To radimo vrlo uspješno – rekao je Lukač novinarima u Mrkonjić Gradu.

Pročitajte još

On je naveo da je do sada u Srpskoj bilo dvadesetak prekršaja ili krivičnih djela, uglavnom lakše prirode, što znači da su migranti skoro potpuno pod kontrolom.

– Svakako da ima incidenata među njima, u njihovom kretanju i susretima, ali policija to vrlo brzo stavi pod kontrolu i sankcioniše – rekao je Lukač. On je nagalsio da će policija Srpske nastaviti da štiti građane i kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminaliteta svih oblika, tako i u zaštiti od migranata i onih koji bi među njima na bilo koji način ugrozili građane Srpske.