Društvo

"Postoji rješenje suda" Srčani bolesnik dobio OTKAZ NA BOLOVANJU, direktor tvrdi da je firma ugašena, a da je radnik folirant

Goran Savić iz Prijedora je srčani bolesnik koji je tokom bolovanja dobio rješenje o otkazu od strane "Argus Invest" zbog toga što se, kako tvrdi sam direktor, ova firma gasi.

GORAN SAVIĆ
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Goran Savić

S tim se ne slaže i sam Goran Savić, koji za Srpskainfo ističe da je u firmi radio godinu dana, nakon čega je dobio srčani udar i da je od tada već godinu dana na bolovanju.

– U januaru mi je trebalo isteći bolovanje, a oni su poslali rješenje o prekidu radnog odnosa u kom stoji da mi ugovor važi do 31. decembra, zbog toga što se firma gasi. Još sam na bolovanju,a dobio sam otkaz. Ta firma i dalje radi, samo joj je promijenjeno ime – tvrdi Savić.

goran savić, otkaz na bolovanju
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Savić ističe da je ta firma u vlasništvu Nedžada Rešića i da je s njim pričao, sklapao ugovore i da on, kako tvrdi, ima sve ugovore na neodređeno.

– On mi je pod bolovanjem dao otkaz. Išao sam i u Inspekciju, koja mi je rekla da on ima pravo za to, ukoliko se firma gasi. Ta firma je samo promijenila ime i nastaviće normalno sa radom poslije 15. januara, jer su do tada na kolektivnom godišnjem odmoru – istakao je Savić.

Pročitajte još

Sa druge strane, direktor firme “Argus Invest” Nedžad Rešić za Srpskainfo ističe da se firma gasi i da je to razlog zašto je Goran Savić dobio otkaz.

– Ta firma se gasi 31. decembra. Postoji rješenje suda koje je donijeto 25.12. i svi radnici su dobili otkaz. Ista rješenja su svi dobili – tvrdi Rešić.

On kaže da je Goran Savić folirant koji je radio na crno, a u njegovoj firmi je, kako on tvrdi, dvije i po godine na bolovanju.

– Ne mogu da ga gledam očima. Znam da radi na crno, prijavljivao sam ga inspekciji, mnogi su dolazili na reviziju, on se ne pojavi na komisiji za bolovanje pošto glumi srčanog bolesnika. Fotografisali smo ga da radi na crno i slikali – rekao je Rešić.

Nedžad Rešić je, osim firme “Argus Invest”, direktor i firme “Agent Enex”. On je brat bivše ministarke uprave i lokalne samouprave RS Lejle Rešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu