Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTRESNA SUDBINA Ni 11 dana nakon smrti Dragan bez prezimena – ČOVJEK KESA NIJE SAHRANJEN

Društvo
Autor:

Foto: Facebook/screenshot

Iako je od smrti Dragana bez prezimena, takozvanog Čovjeka-kese, već prošlo 11 dana, kako saznaje Blic on još uvijek nije sahranjen.

Kako kažu iz JKP “Pogrebne usluge” on se još vodi kao NN osoba i u toku je proces identifikacije.

Dragan je pronađen mrtav na Topčideru 13. januara, umotan samo u plastične kese. Ovog beskućnika Beograđani pamte po zvuku šuškanja kesa u koje je uvijek bio “obučen”. Iako je mnogim stanovnicima Topčidera, Senjaka i Banovog brda bio poznat, niko ga nije uistinu poznavao, pa su se tako o njemu ispredale mnoge priče o tome ko je on, odakle i zašto je obučen samo u plastične kese.

Vijest o njegovoj smrti potresla je stanovnike prestonice, ali je i povukla pitanje gdje će biti sahranjen. Pošto se ovaj beskućnik, kako su naveli u JKP “Pogrebne usluge”, još vodi kao “osoba čiji identitet nije poznat”, zakonski to znači da on vjerovatno nije imao srodnike ili ih je nemoguće pronaći, a možda i najtužnija opcija je da su jednostavno – nezainteresovani.

Ako njegov identitet ostane neutvrđen, Čovjek-kesa biće sahranjen na nekoj od parcela predviđenoj za beskućnike i NN osobena Lešću, Novoj Bežaniji, Zbegu ili Orlovači. Međutim, ako se u međuvremenu utvrdi njegov identitet i pronađu srodnici, Čovjek-kesa će biti sahranjen u porodičnoj grobnici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO