Sudbine

Potresne riječi oca Kristine Kaplanović "Nije on u zatvoru, već moja porodica i ja, za takve je 30 godina ništa"

Ništa nije dovoljno da mi vrati dijete - rečenica je koju je prvo izgovorio Stanislav Kaplanović, otac Kristine, koja je ubijena na pumpi u Velikom Mokrom Lugu prije četiri godine, a za šta je danas prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora Miloš Srebrić zvani Flekica.

Potresne riječi oca Kristine Kaplanović "Nije on u zatvoru, već moja porodica i ja, za takve je 30 godina ništa"
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Stanislav sumnja da će Srebrić svih 30 godina provesti u zatvoru, a i kaže da su u stvari, u zatvoru, on i njegova porodica.

– Nije on u zatvoru već moja porodica i ja. Od tih 30 godina nema ništa. Biće pola od toga u zatvoru, a onda će da ga puste, pa će opet praviti probleme. Za onakve je 30 godina ništa – rekao je Kaplanović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u djevojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Prijeteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne djevojke. Pljačkaš je pobjegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teškom stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe ljekara preminula.

Pročitajte još

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično djelo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svjedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On je uhapšen nakon višemjesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije, piše Telegraf.

Prihvati notifikacije