Hronika

Prvi snimci iz Banjske: Ovako izgledaju manastir i okruženje nakon sukoba (VIDEO)

Nakon što je Kosovska policija saopštila da je moguće da se uđe u Banjsku, pojavili su se prvi snimci iz ovog mjesta i samog manastira.

Prvi snimci iz Banjske: Ovako izgledaju manastir i okruženje nakon sukoba (VIDEO)
FOTO: KOHA.NET/FACEBOOK/SCREENSHOT

Na snimku se vidi razbijena kapija, cijeli spoljašnji dio manastira, kao i prisustvo velikog broja pripadnika policije koji su naoružani. U pitanju je prvi snimak nakon oružanog sukoba u nedjelju kada je stradao jedan pripadnik Kosovske policije, kao i troje Srba.

Poslije četiri dana pripadnici Specijalnih jedinica kosovske policije dozvolili su ulazak u selo Banjska. Policajci su rekli da u selo može da se uđe, ali da se ne skreće sa puta, dok se na samom ulazu u selo nalazi još jedna patrola tzv. kosovskih specijalaca.

DIREKT: Pamjet e para nga Banjska pas sulmit të së dielës

DIREKT: Pamjet e para nga Banjska pas sulmit të së dielës

Posted by Koha.net on Wednesday, September 27, 2023

Pročitajte još

To se vidi i na snimku koji je dostupan na društvenim mrežama, a gdje se vidi cijeli prostor na kome su bili napadači. Vide se i ostaci sukoba u nedjelju, poput razbijene kapije za koju su iz crkve saopštili da je razbijena u nedjelju.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je oslobodilo četvoricu osumnjičenih za slučaj u Banjskoj u Zvečanu, jer prema njihovim riječima nije bilo dovoljno dokaza za njihovu umiješanost u slučaj, prenosi Nova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije