Hronika

Pune ruke posla za Graničnu policiju: U proteklim danima uhapšeno 7 osoba među kojima i DRŽAVLJANI GRUZIJE

Granična policija BiH uhapsila je 7 osoba u proteklim danima zbog različitih krivičnih djela.

granični policajac stoji
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Bijeljina danas su uhapsili M.M. (49), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Dobrljin uhapsili su M.K. (26) prilikom izlaska iz naše zemlje na prelazu Novi Grad. Utvrđeno je da Osnovni sud u Kotor Varoši potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko juče su uhapsili bh. državljanina, A.P. (27) na ulasku u BiH na prelazu Kamensko. Utvrđeno je da ga Kantonalni sud u Sarajevu potražuje zbog krivičnih djela: organizovani kriminal, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, Izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Pročitajte još

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo juče su na letu za Bergamo uhapsili M.S. (26) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela obmana pri dobijaju kredita ili drugih pogodnosti. Državljanka BiH je predata službenicima Policijske uprave Istočno Novo Sarajevo. Prethodno, prije nekoliko dana, pripadnici ove jedinice su predali državljanina Holandije, K.K.H. (57), SIPA nakon što je ustanovljeno da ga potražuje zbog krivičnog djela Krijumčarenje osoba. Kontrolisan je na letu iz Istanbula.

Uhapšeni su prije nekoliko dana i državljani Gruzije G.G. (43) i A.G. (32) te državljanka Moldavije E.T. (49). Utvrđeno je da ih Policijska uprava Banja Luka potražuje zbog krivičnog djela teška krađa. Kontrolisani su na izlasku iz BiH na prelazu Izačić i predati službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu