Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“RADITE SA NAMA” Bezos ima rješenje za ljude koji su ostali bez posla

Biznis
Autor:

Foto: Michael Reynolds/EPA

Izvršni direktor Amazona, Džef Bezos, poziva otpuštene radnike iz zatvorenih restorana i barova da se pridruže njegovoj kompaniji, jer se trudi da udovolji ogromnoj količini naloga usred pandemije virusa korona.

Bezos je rekao da kompanija zapošljava 100.000 novih radnika i podiže plate svojih radnika koji rade na sat, koji pomažu u ispunjavanju narudžbi i isporuci kupcima, piše Business Insider.

– Istovremeno, druge kompanije poput restorana i barova primorane su da zatvore svoja vrata – rekao je Bezos u izjavi u subotu uveče i dodao da se nada da će ljudi koji su otpušteni raditi sa njima dok se ne vrate na posao koji su imali.

Bezos je dodao da je kompanija reagovala kroz donošenje niza mjera zaštite zdravlja kao odgovor na krizu.

– Sve od povećanja frekvencije i intenziteta čišćenja do prilagođavanja naših praksi u centrima za ispunjenje kako bi se osigurale preporučene smjernice za socijalno distanciranje – napisao je Bezos.

Dodao je da je kompanija naručila milione maski za lice kako bi zaštitila radnike, ali napomenuo je da globalno nedostaje maski. Amazon je preplavljen narudžbinama otkad se virus počeo širiti po SAD, jer stanovnici nabavljaju potrepštine za domaćinstvo i drugu osnovnu robu da bi se snabdeli dok su izolovani u svojim domovima, prenosi Blic.

Potop je natjerao kompaniju na škakljiv balans između zaštite zdravlja svojih radnika i poštovanja ritma naloga kupaca. Prošle nedjelje je potvrđen prvi poznati slučaj korona virusa u skladištu u Amazonu u objektu u Kvinsu u Njujorku. Radnici ove ustanove rekli su Atlantiku da se od radnika još uvijek očekuje redovna noćna smena nakon dijagnoze kolega, iako je Amazon to negirao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO