Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

REAKCIJE PUBLIKE PODIJELJENE Poznato ko je sljedeći vladar u “Igri prijestola” (PAZITE, SPOJLER)

Kultura
Autor:

Foto: Screenshot Youtube/Game of Thrones

Jutros oko 3 sata po evropskom vremenu emitovana je posljednja epizoda serije “Igra prestola”.

Prema komentarima na društvenim mrežama može se vidjeti da su mišljenja fanova podijeljena. S obzirom na dosadašnje kritike na osmu sezonu ove legendarne serije, reakcije su veoma dobre.

Uprkos svoj podršci koju su fanovi pružali Džonu Snovu i Deneris Targerijen, krajnji ishod je bio prilično neočekivan. Vladar Vesterosa je Bran Stark, sin Neda i Kejtlin kojeg je Džejmi Lanister bacio sa tvrđave zbog čega je postao nepokretan.

Foto: Facebook/Game of Thrones

Poznat kao trooki gavran, što mu je omogućilo da se vrati u prošlost i sazna detalje o svakom događaju koji se ikada desio, pokazao je kao veoma mudar i promišljen.

View this post on Instagram

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

A post shared by @ emilia_clarke on

Za svog namjesnika izabrao je Tiriona Lanistera, dok je njegova sestra Sansa proglašena kraljicom na Sjeveru, što ga je učinilo vladarom šest kraljevstava, umjesto sedam.

S obzirom da je Bran u kolicima, odnosno da nije pokretan, fanovi tvrde da se ostvarila pretpostavka da niko neće sjesti na Željezni tron. Tome je doprinijela i činjenica da tron više ne postoji, ali za više detalja pogledajte posljednju epizodu “Igre prestola”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO