Politika

“REJTING RADOJIČIĆA RASTE” Rajčević ističe da je cilj SNSD pobjeda u 80 odsto lokalnih zajednica

Predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD Srđan Rajčević rekao je danas u Banjaluci da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je rejting njihovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u konstantnom rastu u odnosu na kandidata PDP-a i SDS-a Draška Stanivukovića.

“REJTING RADOJIČIĆA RASTE” Rajčević ističe da je cilj SNSD pobjeda u 80 odsto lokalnih zajednica
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
Srđan Rajčević

Rajčević je na konferenciji za novinare u Sekretarijatu Glavnog odbora SNSD-a rekao da SNSD očekuje da će imati najmanje 13 odbornika u Skupštini Banjaluke.

– Očekujemo pobjedu u svim gradovima i u velikoj većini opština, a najubjedljiviju u Banjaluci. Želimo da ostvarimo proklamovani cilj i pobijedimo u 80 odsto lokalnih zajednica kada je riječ o izborima za načelnike i gradonačelnike – rekao je Rajčević.

On je dodao da je cilj SNSD-a i koalicionih partnera da se održi ekonomska stabilnost uprkos krizi zbog virusa korona, te da se obaveze iz budžeta ispunjavaju redovno.

– I da nakon krize ostvarimo ekonomski rast – poručio je Rajčević.

On je rekao da se Centralna izborna komisija BiH kada je riječ o SNSD-u ponaša diskriminatorski, te da imaju informacije da ta komisija razmatra mjere odgađanja izbora čemu se SNSD protivi i želi da se izbori održe 15. novembra.

Rajčević je rekao da treba naći način da nesmetano glasaju svi oni koji su zaraženi virusom korona i koji su u izolaciji.