Politika

REAKCIJA NA DEKLARACIJU SDA Dodik: Poruka da nismo dobrodošli u BiH i u toj BiH ni mi nećemo da budemo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predstavnike svih političkih partija i nevladinih organizacija u Republici Srpskoj da se okupe i odbiju bilo kakvu mogućnost razgovora o Programskoj deklaraciji SDA, koja predviđa “republiku BiH”.

REAKCIJA NA DEKLARACIJU SDA Dodik: Poruka da nismo dobrodošli u BiH i u toj BiH ni mi nećemo da budemo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodik je rekao da će prijedlog biti upućen i Narodnoj skupštini Republike Srpske da se izjasni u vezi sa tim, ali i da se pokaže konsenzus, kao i da se olako ne prihvataju stavovi koji dolaze iz Sarajeva.

On smatra da je krajnje vrijeme da se u Srpskoj mobilišu sve političke snage koje će jasno odbiti bilo kakvu mogućnost saradnje sa političkim snagama koje ignorišu postojanje drugih suvereniteta u BiH.

Dodik je, komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da nikada neće odustati od “borbe protiv diskriminacije” kada je riječ o nazivu Republika Srpska, rekao da to nije ništa novo, jer je i ranije bilo zahtjeva takve vrste koji su odbijeni u daleko gorim okolnostima.

Pročitajte još

On je poručio da je ime Republika Srpska upisano u međunarodni dokument, kakav je Dejtonski sporazum, kao i da o tome odlučuje srpski narod.

Nama su jasno poslali poruku da mi nismo dobrodošli u BiH i u toj BiH ni mi nećemo da budemo – naveo je Dodik sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je ocijenio da je krajnje vrijeme da međunarodni faktor razumije o čemu se ovdje radi, te da će biti jasno da su samo na jednoj strani ako se istom mjerom ne budu odnosili prema svemu tome kao što su činili prema ranijim zahtjevima srpske strane.

– Njih onda ovdje ne treba uvažavati – zaključio je Dodik.

Prihvati notifikacije