Društvo

REVIZOR ŠIROKE RUKE Sedam izvještaja, nijedna negativna ocjena

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske objelodanila je sedam revizorskih izvještaja o poslovanju budžetskih korisnika od kako je Jovo Radukić imenovan za glavnog revizora.

REVIZOR ŠIROKE RUKE Sedam izvještaja, nijedna negativna ocjena
FOTO RAS ARHIVA
Jovo Radukić

Od toga je pet budžetskih korisnika dobilo pozitivne ocjene za prošlogodišnjo finansijsko poslovanje i za usklađnost sa propisima. Riječ je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Narodnoj skupštini, Vijeću naroda i Službi za zajedničke poslove Vlade RS.

Agencija za državnu upravu RS je dobila pozitivnu ocjenu za finansijsko poslovanje, a mišljenje s rezervom za usklađenost propisa.

Centar za pružanje besplatne pravne pomoći dobio je mišljenje s rezervom i skretanje pažnje za finansijsko poslovanje, a pozitivnu ocjenu za usklađenost.

Revizorski izvještaji objavljeni su na veb stranici Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

Jovo Radukić, bivši pomoćnik ministra finansija RS, imenovan je 22. marta za glavnog revizora, nakon što je njegov prethodnik Duško Šnjegota podnio ostavku na tu poziciju.

Šnjegota i njegov zamjenik podnijeli su ostavke nakon što predsjednik RS i predstavnici Vlade RS nisu prihvatili utvrđen deficit u budžetu, tvrdeći da je manji nego što je prikazan u budžetu RS.