Društvo

Sačuvajte imunitet svog mališana: Ovaj napitak je antivirusna bomba za jačanje IMUNITETA KOD DJECE

Iako su prirodni sastojci i ljekoviti preparati iz prirode uvijek bolja opcija u odnosu na sirupe, medikamente i antibiotike, prilikom izbora preparata za djecu mora se biti posebno obazriv...

Sačuvajte imunitet svog mališana: Ovaj napitak je antivirusna bomba za jačanje IMUNITETA KOD DJECE
FOTO: B. BOJOVIĆ / RAS SRBIJA

Jak imunitet kod djece je ključan za očuvanje zdravlja djece, posebno u većim kolektivima, vrtićima i školama u vrijeme prolećnih infekcija i svjetske pandemije korona virusa koja ne jenjava. Iako su prirodni sastojci i ljekoviti preparati iz prirode uvek bolja opcija u odnosu na sirupe, medikamente i antibiotike, prilikom izbora preparata za djecu mora se biti posebno obazriv. Uprkos lekovitim svojstvima, pojedine biljke i sastojci koji se u njima nalaze nisu preporučljivi za djecu.

Antivirusna bomba za djecu

Za pripremu antivirusnog napitka potrebna su dva limuna, neprskana jer s koriste zajedno sa korom, 200 mililitara prirodnog pčelinjeg meda, 1 srednji koren đumbira i staklena tegla zapremine od pola litra. 

Pročitajte još

Limun samo dobro operite, a đumbir ogulite, pa ih iseckajte na sitne kriške ili komade. Sameljite u blenderu ili štapnim mikserom, dodajte med, pa sve zajedno dobro promešajte. Smjesu stavite u čistu teglu i poklopite poklopcem. Čuvajte u frižideru.

Možete uzimati po 1 kašiku dnevno, a deci dajte 1 kašičicu. Takođe, možete staviti u čaj i druge tople napitke. 

Limun pored vitamina C sadrži organske kiseline, odlično jača imunitet i preporučen je kod prehlada. Đumbir je apsolutno magičan i višestruko koristan koren. On stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Đumbir poseduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade. Đumbir je antihistamin i zbog toga se koristi kod alergija Hemijski sastojci u đumbiru su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Prihvati notifikacije