Magazin

Samo jedan sastojak čini čuda: Vaše kupatilo će zablistati bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje

Ako želite da izbjegnete upotrebu skupih, agresivnih sredstava za čišćenje, potražite alternativna rješenja koja pritom neće naškoditi vašem kućnom budžetu. 

kupatilo
FOTO: GEORGE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sigurni smo da već znate koliko su soda bikarbona i alkoholno sirće efikasni u čišćenju kuće i kupatila, ali postoji još jedan “tajni” sastojak koji može da učini čuda za čisto kupatilo.

To je pjena za brijanje!

Dovoljno je da premažete kadu, lavabo, pločice i WC šolju pjenom za brijanje, a da potom sve istrljate četkom za ribanje.

Umjesto četke za ribanje možete koristiti i novu, čistu metlu što će vam dodatno olakšati posao i sačuvati od saginjanja i bolova u leđima. Jednostavno, energičnim pokretima metlom istrljajte željene površine u kupatilu, a potom isperite vodom.

Pročitajte još

Pjena za brijanje ima nevjerovatan efekat – keramiku ostavlja savršeno čistom, bez prljavštine, mrlja i nečistoća, a takođe uklanja sve neprijatne mirise, pa čak i miris urina.

Ovaj proizvod će se sjajno pokazati i čišćenju tuša i slavine – vraća im sjaj i blistavost i uklanja kamenac. Jednostavno ih premažite pjenom za brijanje, ostavite par minuta da djeluje i prebrišite krpom od mikrofibera. Takođe, sjajno čisti WC šolju i četku za WC šolju – na četku nanesite pjenu i istrljajte unutrašnjost šolje.

Tu nije kraj upotrebi pjene za brijanje u domaćinstvu – sa njom možete očistiti i ogledala, sve metalne ručke u kući, ali i prljave dušeke i tepihe! Fleke na dušeku ili tepihu istrljajte pjenom za brijanje, ostavite 20 minuta da djeluje, a potom ostatke pjene uklonite mokrom krpom, prenosi Novosti Magazin.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu