Magazin

Redovno čistite vaše četkice za šminkanje: Ovo je jednostavan način kako da one za čas budu "kao nove" (VIDEO)

TikTok je posebno dobra aplikacija kada su u pitanju trikovi za ljepotu, sa profesionalnim šminkerima i amaterima koji objavljuju videe o tome kako da pravilno koristite proizvode i kako da izaberete najbolje.

šminkanje
FOTO: ŠMINKANJE SA JELENOM/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Međutim, veliko interesovanje na mreži izazivaju i trikovi koji se tiču čišćenja, a posebno oni koji nam pomažu da brzo i efikasno očistimo četkice za šminku.

Oduševiće vas što su za ovaj trik koji potrebni samo deterdžent za pranje sudova i voda.

Stavite malo tečnosti za pranje sudova na podlogu za čišćenje šminke. Ukoliko je nemate, u jednu čašu sipajte deterdžent, pa prelijte ključalom vodom. Pazite da vode bude taman toliko da zahvati samo dlaku četkice, u suprotnom će vam se tijelo četkice oštetiti, oljuštiti ili otopiti.

Ako imate podlogu, sve što treba da radite je da trljate dlaku četkice o nju, a deterdžent će očistiti i najdublje i najmasnije tragove šminke. Ako ste izabrali metod čaše, dovoljno je da sačekate 20-ak minuta. Onda ih isperite pod mlazom vode, vodeći računa da pregledate dlaku svake četkice.

Za profesionalne šminkere, još jedan trik koji će pomoći da čutkice budu sigurni da su potpuno čiste, jeste da u ključalu vodu sipaju malo alkohola i da drže prethodno oprane četkice svega jedan minut.

Bonus Video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije