Hronika

"Samo sam se šalio" Saslušan muškarac koji je SILOVAO KOZU, evo šta je sve rekao u svoju odbranu

Nikola J., muškarac koji je uhapšen nakon što je na internetu osvanuo jeziv snimak kako seksualno zlostavlja životinju, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu gdje je iznio svoju odbranu.

Muškarac koji je osimnjičen da je seksualno napastvovao kozu
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Prema saznanjima, on je djelimično priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

– On je u svojoj odbrani iznio mogućnost da je bio pod dejstvom alkohola ili narkotika, kao i da se šalio – kaže izvor Blica.

Muškarcu prijete dvije godine zatvora

Kako saznajemo, jezivi snimak je nastao, kako se sumnja, 25. juna ove godine. Nakon prijave 2. jula, policija je izašla na lice mjesta ali nisu zatekli osumnjičenog.

Za njim je raspisana policijska potraga, a on je uhapšen poslije tri dana potrage.

Pročitajte još

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja.

Maksimalna kazna predviđena za ovo krivično djelo je dvije godine zatvora.

– Ko kršeći propise ubije, povrijedi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine – navodi se u Krivičnom zakonu.

Kako saznajemo, Nikola J. je rodom iz Hrvatske, a u Srbiju se doselio devedesetih godina. Osumnjičeni nema krivični dosije.

– Ispitano je nekoliko osoba, u pitanju su sva posredna saznanja. Svi ispitivani su saslušani u svojstvu građana. Očekuje se da se ispita i čovjek koji je snimao događaj, zbog čega je sve to snimio, šta se dogodilo – navodi izvor.

Nakon što je uhapšen, Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu je odredilo zadržavanje do 48 časova osumnjičenom, a očekuje se da u tom roku bude i saslušan kod tužioca, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu