Hronika

Seksualno iskorištavali maloljetne osobe u Blažuju: Pakistanaci privedeni zbog trgovine ljudima

Dva migranta, državljani Pakistana, privedeni su zbog sumnje da se bave međunarodnom trgovinom ljudima - seksualnom eksploatacijom maloljetnih osoba, saopštila je Granična policija BiH.

Seksualno iskorištavali maloljetne osobe u Blažuju: Pakistanaci privedeni zbog trgovine ljudima
FOTO: SRNA

Granična policija i Služba za poslove sa strancima su došli do saznanja da je više osoba, državljana Pakistana, na štetu maloljetnih osoba koje se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju počinilo krivično djelo međunarodna trgovina ljudima seksualnom eksploatacijom, o čemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Pakistanci su privredni nakon što su ih Granična policija i Služba za poslove sa strancima locirali u prihvatnim centrima.

– Nakon završetka planiranih mjera i radnji, privedene osobe će biti stavljene pod nadzor u imigracioni centar, do druge odluke tužioca Tužilaštva BiH – napominje se u saopštenju.

Pročitajte još

Iz Tužilaštva su dodali da će maloljetne osobe, potencijalne žrtve trgovine ljudima, biti smještene u sigurnu kuću do okončanja postupka.

Direktor Granične policije Zoran Galić pohvalio je akciju pripadnika Granične policije provedenu u saradnji sa Službom za poslove sa strancima.

Galić je naglasio da je Granična policija BiH, uz sve probleme s kojima se svakodnevno susreće u nedostatku ljudskih resursa i borbi protiv nezakonitih migracija, prva agencija koja je identifikovala krijumčare i trgovce ljudima među migrantskom populacijom, čime je još jednom iskazana jasna opredijeljenost ove agencije u borbi protiv svih oblika kriminala.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu