Društvo

SKOČILA PRODAJA Nagradna igra "pogurala" promet preko fiskalnih kasa

Promet preko fiskalnih kasa u Republici Srpskoj bio je veći za 3 odsto u vrijeme trajanja nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji” u odnosu na isti period prošle godine, kada nije postojala nagradna igra.

SKOČILA PRODAJA Nagradna igra "pogurala" promet preko fiskalnih kasa
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Tako je, po podacima Poreske uprave RS, od 1. juna do 11. oktobra ove godine evidentiran promet u maloprodaji preko fiskalnih kasa u vrijednosti od 3,07 milijardi konvertibilnih maraka.

U istom periodu prošle godine, taj promet je iznosio 2,98 milijardi maraka, što predstavlja povećanje prometa za oko tri procenta – kažu u Poreskoj upravi RS.

Inače, organizator ove nagradne igre, Ministarstvo finansija RS, ranije je saopštio da je cilj povećanje svijesti o sivoj ekonomiji, odnosni njenom suzbijanju.

– Na duže staze, nagradna igra ima za cilј da navikne potrošače da traže fiskalni račun. Često se pokaže da građani poslije određenog vremena usvajaju ovu naviku čime traženje računa postaje društveno prihvatlјivo i poželјno, čak i bez dodatnog novačnog podsticaja – naveli su organizatori.

U nagradnoj igri “10 računa izbroji i stan osvoji” dodijeljena su četiri stana u Banjaluci, te brojne robne nagrade.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije