Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Špirić: Migrantska kriza ugrožava BiH, a ministri se bore za ostanak u foteljama

Politika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić izjavio je danas da se migrantska kriza u BiH razvija u pravcu koji prijeti da definitivno ugrozi bezbjednost i budućnost u BiH, a da za to vrijeme ministri u Savjetu ministara u tehničkom mandatu vode bitku kako da što duže ostanu u foteljama.

– Što bude više migranata i azilantskih centara u BiH, to će se u ovoj zemlji bezvlašća pokazati da je BiH sve manje – istakao je Špirić. On je ocijenio da najava da će u BiH biti vraćeni borci takozvane “Islamske države” iz BiH, bez informacija o tome koliko imaju žena i djece i šta dovode sa sobom, govori u kojem pravcu se kreće BiH.

– Simptomatično je i da postoji procjena da će nakon vazdušnih napada Turske na Siriju, ratnici `Islamske države` utočište potražiti na Balkanu. Postavlja se pitanje da li će oni koji se vraćaju u BiH predstavljati bazu za novopridošle ratnike `Islamske države` iz Sirije. To bi bio snažan udarac za bezbjednost BiH i njene građane – upozorio je Špirić.

Prema njegovim riječima, posebno zabrinjava činjenica da građani više nikome ne vjeruju i da počinje proces njihovog samoorganizovanja u suprotstavljanju ilegalnim migracijama.

– Savjet ministara koji se bori da ostane u tehničkom mandatu nema ni jasnu strategiju, niti politiku humanog ponašanja prema tim ljudima koji svoju budućnost pokušavaju pronaći u Evropi, a ostaju u BiH. BiH sve više prijeti opasnost od bezvlašća koje postoji i da izraste u veliki migracioni centar sa namjerom da što više migranata ostane ovdje. To će definitivno nanijeti veliku štetu bezbjednosti svih građana BiH – rekao je Špirić.

On je dodao da zbog toga upozorava institucije vlasti ili da rade svoj posao ili da kažu da nisu u stanju da se nose sa izazovima.

– U zemlji u kojoj nije konstituisana vlast na svim nivoima sve je stalo samo se migranti kreću – zaključio je Špirić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO