Svijet

SPREMNA DA PROGOVORI Madam milijardera pedofila krije najmračnije tajne bogataša, ELITA U STRAHU

Gislejn Maksvel, nekadašnja djevojka Džerfija Epstajna, a kasnije i madam koja je regrutovala maloljetnice za raskalašnog milijardera i njegove prijatelje, spremna je da progovori, navode mediji.

SPREMNA DA PROGOVORI Madam milijardera pedofila krije najmračnije tajne bogataša, ELITA U STRAHU
FOTO: EPA, PROFIMEDIA/ RAS SRBIJA

Optužbe na račun “podvodačice iz visokog društva” su brojne. Bivša domaćica u Epstajnovom dvorcu u Palm Biču na Floridi opisala je kćerku nekadašnjeg tajkuna Roberta Maksvela kao “madam kuće”, a Virdžinija Roberts, jedna od Epstajnovih seksulanih robinja tvrdi i da je Gislejn lično učestvovala u seksualnim sesijama.

Zbog svega navedenog, Tomas Volsčo, vanredni profesor sociologije na Gradskom univerzitetu u Njujorku koji piše knjigu o slučaju Epstajn, tvrdi da je Gislejn Maksvel “meta broj jedan” za tužioce nakon smrti Džefrija Epstajna.

Tužioci žele da nekoga privedu pravdi i vršiće ogroman pritisak na Maksvelovu, jer je optužena da je imala značajnu ulogu u skandalu – tvrdi on.

Veze sa Bakingemskom palatom

Ukoliko Gislejn Maksvel (58) bude sarađivala sa tužilaštvom, to će biti dodatni dramatični zaokret u priči koja bi mogla da nanese još veću štetu imidžu kraljevske porodice, navodi Dejli mejl.

Bivša Epstajnova madam i princ Endru, koji je navodno imao seksualne odnose sa Virdžinijom Roberts u vrijeme kada je bila maloljetna, bili su bliski prijatelji u jednom periodu.

Njih je upoznala Sara Ferguson, prinčeva prva supruga, a njihovo druženje je uskoro postalo interesantno i medijima. Početkom 2000. štampa je izvještavala o njihovom druženju u Njujorku i luksuznim ručkovima na Medison aveniji.

Njih dvoje nisu bili u romantičnoj vezi. Naprotiv. U tom trenutku, princ je imao 40 godina, bio je razveden i u naletu krize srednjeg životnog vijeka. Gislejn Maksvel bila je njegova karta za ulazak u sasvim drugačiji, i uzbudljiviji, svijet od kraljevske porodice.

Privatni avioni, VIP noćni klubovi, luksuzna odmarališta na plaži i beskrajna ponuda prelijepih mladih žena, često maloljetnih, bili su dio onoga što je Epstajnova madam nudila princu. Sa druge strane, on je za milijardera pedofila i njegovu podvodačicu bio karta za ulazak u krug kraljevske porodice. Sama kraljica je bar jednom bila domaćin događaja na kojem su prisustvovali Epstajn i Maksvelova.

Iako je kratko bio dio tog svijeta luksuza i zabranjenih orgija sa maloljetnicama, princ je ostao zapamćen kao jedan od najprepoznatljivijih imena koje se vezuju za “slučaj Epstajn”.

Šta otkrivaju dokumenti?

U dokumentima sa kojih je sud skinuo oznaku tajnosti jedna od žrtava navela je da je Gislejn Maksvel regrutovala i da je tražila da uradi “seksualnu masažu Epstajnu”.

Takođe, Virdžinija Roberts, tvrdi da je Maksvelova lično učestvovala u seksualnom činu na koji je ona (tada maloljetnica) bila natjerana. Robertsova tvrdi i da je jednu od mladih djevojaka nazvala “robom”.

– Čitav moj život se vrtio oko toga da udovoljim tim ljudima i činim Džefriju i Gislejn. A čitav njihov život se vrtio oko seksa – navela je Robertsova u dokumentu koji je nedavno postao javan.

Maksvelova odlučno negira sve ove tvrdnje. Kako je tvrdila, sve su “stopostotne laži”. Pitanje je da li će sada, nakon Epstajnove smrti, promijeniti iskaz.