Politika

“Srpska će reagovati ako bude nametanja” Dodik odgovorio na pitanje kako će SNSD glasati o Izbornom zakonu BiH

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da će u skladu sa partijskim opredjeljenjem i interesom Republike Srpske delegati ove stranke u Domu naroda parlamenta BiH glasati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Izabrano rukovodstvo Doma naroda BiH
FOTO: BOSNAINFO

Za nas je neprihvatljivo da bilo ko nametne bilo šta i ponoviću da Kristijan Šmit nije legalan i izabran u skladu sa predviđenom procedurom i niko to ne može da ospori. To što njemu pokroviteljstvo daje američki ambasador u BiH ne znači ništa i sve će jednog dana biti proglašeno antiustavnim i antipravnim, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje kako će glasati delegati SNSD u Domu naroda parlamenta BiH kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH.

On je istakao da će Srpska reagovati ako bude nametnut bilo kakav zakon.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je 29. decembra po hitnoj proceduri Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je u parlamentarnu proceduru uputio Klub poslanika SDA.

Pročitajte još

Za usvajanje zakona glasalo je 26 poslanika, protiv je bilo devet, dok uzdržanih nije bilo.

Poslanici su usvojili zaključak da se usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona upute Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku. Rješenja sadržana u Prijedlogu zakona SDA, kako je navedeno u obrazloženju, između ostalog tiču se zaštite integriteta izbornog procesa i uvođenja novih tehnologija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu