Banjaluka

Start u drugoj polovini mjeseca: Počinje akcija “Čisto lice grada”

 Gradska uprava Banjaluke organizovaće i ovog proljeća akciju uređenja “Čisto lice grada“. Akcija počinje u drugoj polovni marta i tokom cijelog proljeća obuhvatiće gradska, prigradska i seoska naselja.

RIJEKA VRBAS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Plan je da se ove godine intenzivnije uključe savjeti mjesnih zajednica i zajednice etažnih vlasnika, a uključićemo i vrtiće i škole, jer znamo da je važno da se od ranog perioda učimo očuvanju naše okoline i da o tome podižemo svijest, poručeno je iz Grada.

Dodaju kako je suštinski cilj akcije „Čisto lice grada“ da se pokuša uticati na svijest sugrađana, jer samo zajedničkim aktivnostima grad može biti uređeniji.

Pročitajte još

Planirana je izgradnja reciklažnih dvorišta za odlaganje kabastog otpada, na više lokacija u gradu biće postavljeni veliki kontejneri za krupni otpad.

“Čisto lice grada” i ove godine počinje od naselja u centru grada i širi se prema periferiji, a aktivnosti će u zavisnosti upravo od područja obuhvatiti: uklanjanja kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, iscrtavanje (saobraćajna signalizacija), obnova kolovozne konstrukcije, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, postavka i sanacija komunalne opreme, košenje, uređenje skverova i kružnih tokova, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i dr.

Sve prijedloge i sugestije u vezi sa aktivnostima koje bi se mogle realizovati u njihovom naselju, sugrađani mogu uputiti na imel blgradcistoglica@banjaluka.rs.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije